Световни лидери ще изпратят Елизабет Втора.Погребението на кралица Елизабет II ще бъде

...
Световни лидери ще изпратят Елизабет Втора.Погребението на кралица Елизабет II ще бъде
Коментари Харесай

Няколко световни лидери няма да присъстват на изпращането на Елизабет Втора

Световни водачи ще изпратят Елизабет Втора.

Погребението на кралица Елизабет II ще бъде в Уестминстърското абатство в Лондон в понеделник. Това ще бъде едно от най-големите дипломатически събития на века.

Световни водачи, политици, общественици и европейски кралски особи, както и повече от 500 високопоставени лица от целия свят ще заминат за Лондон, с цел да отдадат последна респект на най-дълго управлявалия монарх на Англия, който умря на 96-годишна възраст, напомня бТВ.

Официалният лист с посетители към момента не е оповестен, само че поканите към този момент са изпратени.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше измежду първите, които потвърдиха, че ще участват на събитието. „ Все още не знам какви са детайлностите, само че ще отида “, сподели Байдън.

Държавният глава на Бразилия Жаир Болсонаро и президентът на Южна Корея Юн Сук-йол също са измежду поканените.

Новоизбраният министър-председател на Обединеното кралство Лиз Тръс също ще оплаче монарха идната седмица.

Румен Радев също удостовери своето наличие.

Очаква се да участват водачи на множеството страни от Британската общественост, като министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн и министър председателят на Австралия Антъни Албанезе, които ще пътуват близо 24 часа, с цел да стигнат до Лондон.

„ Това е приоритет, дружно с генерал-губернатора ще осъществим отговорностите си да представляваме Нова Зеландия и да предадем съболезнованията на цялата ни нация “, сподели Ардърн.

Японският император Нарухито и императрица Масако също ще пътуват до Лондон за погребението на кралицата. Това е необикновен ход, тъй като японски император до момента е участвал единствено на едно сходно събитие през 1993 година на погребението на белгийския крал Бодуен.

Членове на задгранични кралски фамилии също ще бъдат измежду гостите в понеделник. Испанският крал Фелипе VI и брачната половинка му кралица Летисия са измежду европейските кралски особи, които ще участват.

Кралят и кралицата на Холандия, дружно с някогашната кралица на страната Беатрикс, която абдикира през 2013 година, също ще си кажат последно довиждане с Елизабет II.

Кралят на Йордания Абдула II също ще участва на нейното заравяне.

Не всички международни водачи обаче са поканени. Сирия, Венецуела и Афганистан са три от страните, които не са получили покана за погребението. Представители на Северна Корея и Никарагуа са поканени " единствено на равнище посланици ", написа novini.bg.

Лидерите на Русия, Беларус и Мианмар също ще отсъстват.

Въпреки че съветският президент Владимир Путин поздрави крал Чарлз III за възкачването на трона, то той няма да участва на погребението. Причината е, че дипломатическите връзки сред Обединеното кралство и Русия съвсем се сринаха след нахлуването на Русия в Украйна.

Представители от Мианмар също не са поканени на церемонията, а повода е военния прелом, станал предходната година в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР